AlgemeenAdvertorial

Jouw huisdier in 3 stappen weer lekker in zijn vacht

by Sven Kok

Gelukkig dier, gelukkig baasje. Zorg er dus voor dat jouw trouwe viervoeter lekker in zijn of haar vacht zit. Met dit stappenplan is dat appeltje eitje.

Niks is zo vervelend als een hond of kat met vlooien. Deze kleine beestjes zijn ziekteverwekkers en kunnen onder meer lintwormen en de kattenkrabziekte overbrengen. Daarnaast zorgen ze voor jeuk en stress. Niet alleen zit je niet te wachten op een vlooienplaag, de kans dat als ze eenmaal in je huis zitten, deze parasieten je hond of kat blijven vinden, is groot.

Stap 1

Ga naar de dierenwinkel of dierenarts voor een preventief middel. Zo kun je kiezen voor de innovatieve halsband van Seresto. De halsband werkt tot wel acht maanden lang tegen vlooien en teken. Daarnaast heeft de band een afwerende en dodende werking tegen teken. Bang dat de band onveilig is? Geen zorgen! De halsband heeft een dubbel veiligheidsmechanisme. Zo maakt het speciale sluitingsmechanisme verbreding mogelijk en is er een breekpunt, waardoor de band in noodgevallen afbreekt. Liever een alternatief? Dan kun je kiezen voor Bolfo Gold. Heb je meerdere huisdieren? Zorg er dan voor dat je ze allemaal behandelt.

Stap 2

Lijkt het huis vlooivrij? Hartstikke fijn, maar vergeet de omgeving niet te behandelen. Als je huisdier langere tijd onbehandeld of met vlooien heeft rondgelopen, bestaat de kans dat er larven in je huis zitten. Gebruik Bolfo Mand en Tapijtspray om die tegen te gaan. Ook kan het verstandig zijn om de honden- of kattenmand hier regelmatig preventief mee te behandelen. Gebruik Biocides veilig. Lees voor het gebruik het etiket en de productinformatie.

Stap 3

Als je last van vlooien hebt gehad, of je hebt het vermoeden dat ze momenteel in je huis zitten, is het tijd voor een grote opruiming. Was speeltjes en dekentjes. Van plan een kleed te vervangen? Dan is dit het moment. Maak je huis goed schoon, haal de stofzuiger grondig door het huis en gooi de stofzuigerzak direct weg. Vlooien kunnen door de warmte en trillingen uit hun cocon kruipen en je wil niet dat ze later uit je stofzuiger kruipen. (Stofzuig voorafgaand aan het gebruik van Bolfo Mand en Tapijtspray, maar de eerste dagen daarna niet.)

Voor de bijsluiter van Seresto deze kunt u hier vinden

Voor de bijsluiter van Bolfo Gold Kat deze kunt u hier vinden

Disclaimer: bovenstaand stappenplan bevat algemene aanwijzingen op basis van de huidige wetenschappelijke inzichten. Afhankelijk van de specifieke situatie van het huishouden en het huisdier kan een andere aanpak het meest optimaal zijn. Vraag deskundig advies bij je dierenspeciaalzaak of bij Elanco Animal Health. nl.mypetandi.com, PM-NL-22-0171.  

Gerelateerde artikelen