AdvertorialAdvertorial

vaginale klachten en stressincontinentie hoeven er niet bij te horen

by Sven Kok

Het lichaam van een vrouw maakt na een bevalling grote veranderingen door. Deze veranderingen zijn heel normaal, maar ze kunnen wel klachten tot gevolg hebben. De meeste vrouwen praten er niet graag over, maar ongewenst urineverlies en vaginale klachten kunnen een grote impact hebben op je leven.

Inspannings- of stressincontinentie is een veelvoorkomende klacht. Hierbij treedt urineverlies op bij druk verhogende momenten zoals lachen, niezen, hoesten en sporten. De klachten kunnen enorm beperkend zijn.

Daarnaast ervaren veel vrouwen veranderingen op seksueel gebied, omdat hun vagina wijder- en de vaginawand slapper voelt. Ook kan de vagina droger voelen en is er soms sprake van terugkerende infecties. Dit kan onzekerheid opleveren binnen een relatie en seksleven.

We moeten ons realiseren dat er nog steeds een taboe ligt op vaginale klachten waardoor veel vrouwen er niet over durven te praten, niet met hun vriendinnen, noch met medische professionals.

Bij veel vrouwen heerst het idee dat deze klachten er nou eenmaal bij horen. Bovendien wordt gedacht dat er niets aan te doen is, terwijl het tegendeel waar is. Er is namelijk een eenvoudige en weinig belastende behandeling voor genoemde klachten: de Femilift laserbehandeling.

Deze laser stimuleert het bindweefsel van de vagina, waardoor de vaginawand dikker, elastischer en steviger wordt. Op die manier worden de urinebuis en de sluitspier van de blaas ondersteund en wordt de vagina nauwer. Ook zorgt de behandeling voor een betere doorbloeding en herstel van de pH-waarde van de vagina. Hierdoor verdwijnt het droge gevoel en zullen terugkerende infecties afnemen.

Bij deze behandeling wordt vaginaal een dunne lasersonde ingebracht waarmee de gehele vagina gelaserd wordt. Dit duurt ongeveer vijftien minuten. Gemiddeld zijn drie behandelingen nodig voor een optimaal resultaat, telkens om de vier tot zes weken. Na de behandeling kan je gelijk je normale werkzaamheden hervatten, nadien worden er, behalve enig vochtverlies, geen ongemakken ervaren. Kortom: er is geen enkele reden om met vaginale – of plasklachten rond te blijven lopen!

 

meer over vaginale klanten of ongewenst urineverlies? Bezoek de website

Gerelateerde artikelen