GezondheidAdvertorial

Dermatoloog Marjolein Leenarts ontwikkelt producten vanuit eigen kennis en ervaring

by Sven Kok

Marjolein Leenarts is dermatoloog in het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk. Toen één van haar kinderen waterpokken kreeg, ontwikkelde ze zelf een verkoelende lotion. Dat leidde tot een complete lijn met no nonsense huidverzorgingsproducten.

Hoe is Drs Leenarts ontstaan?

“Ik heb drie kinderen. Jaren geleden kreeg één van hen waterpokken. Met mijn dermatologische kennis ontwikkelde ik een verkoelende lotion die de jeuk stilde en ervoor zorgde dat de blaasjes indroogden. Als dermatoloog weet ik precies wat wel en niet werkt. Zo is het belangrijk om bijvoorbeeld parfum en alcohol te vermijden. De lotion werkte supergoed en werd een echt doorgeefproduct binnen onze vriendenkring. Ik dacht: daar moet ik iets mee doen en zo ben ik begonnen met Drs Leenarts. Inmiddels heb ik een complete huidverzorgingslijn voor de gevoelige baby- én volwassen huid.”

 

Je haalt je inspiratie uit de praktijk. Kun je voorbeelden geven van verhalen waarmee je aan de slag bent gegaan?

“Ik haal inderdaad inspiratie uit de spreekkamer. Zo zijn mensen met een gevoelige huid door rosacea, eczeem of psoriasis altijd op zoek naar geschikte, fijne huidverzorging. Maar de inspiratie thuis blijft ook hoor, zo zijn mijn kinderen intussen tieners, dus mijn nieuwste producten werken tegen puistjes.”

Wat doe jij anders dan andere merken?

“Ik ben dermatoloog, ontwikkel producten vanuit mijn dermatologische kennis. Ik gebruik alleen ingrediënten waarvan is bewezen dat ze werkzaam zijn. Er zijn 100.000 soorten bodylotion, maar na het insmeren van droge benen heb je bij de meeste lotions het gevoel dat er niks is gebeurd. Mijn bodylotion zorgt ervoor dat de schilfertjes echt verdwijnen. Ook geloof ik niet in een 10-stappenplan waarbij je allerlei toners en oogcrèmes moet gebruiken. Dat is geldklopperij. Mensen vragen mij weleens waarom ik geen antirimpelcrème verkoop. Het antwoord is: dat bestaat niet. Het enige wat qua cosmetica rimpels helpt te voorkomen, zijn producten met SPF, zonbescherming dus. Ik verkoop echte no no nonsense producten. En dat voor een betaalbare prijs. Een dagcrème hoeft geen 50 euro te kosten.”

‘Ik gebruik alleen ingrediënten waarvan is bewezen dat ze werkzaam zijn’

Wat is jouw missie?

“Ik wil met goede producten toegankelijk zijn voor iedereen. Ik bied betaalbare en werkende huidverzorging zonder onnodige toevoegingen. Producten die echt wat doen voor de huid.”

Je staat zelf op de verpakking, toch gelooft niet iedereen dat je echt bestaat.

“Ik heb daar juist voor gekozen om te laten zien dat ik transparant ben en dat ik een echte dermatoloog ben. Ik bén Drs Leenarts, toch gelooft niet iedereen dat ik besta, maar ik besta dus echt!”

Kijk voor meer informatie op drsleenarts.com.

Gerelateerde artikelen