AdvertorialAdvertorial

Cultuur snuiven, winkelen en lekker eten

by Sven Kok

Plan een citytrip naar sprookjesachtig Gent Ga voor een citytrip vlak over de grens naar het Belgische Gent. Deze gezellige plaats heeft een prachtige historische binnenstad. Maar ook als je geen zin hebt in een lange stadswandeling heeft deze plek meer dan genoeg te bieden.

We sommen de highlights voor een tripje met je partner, het gezin of je vriendinnen voor je op.

Cultuur

Middenin Gent ligt kasteel Het Gravensteen. Deze eyecatcher kun je tijdens jouw citytrip eigenlijk niet links laten liggen. Doe de audiotour en krijgt niet alleen een beeld van de riddercultuur in de twaalfde eeuw, maar ook gegarandeerd een lach op je gezicht. De tour is namelijk ingesproken door comedian Wouter Deprez. Leuk voor jong en oud.

Een andere manier om met de historie van Gent kennis te maken is door een rondvaart door het centrum. Daarnaast zijn er tal van musea die een bezoekje waard zijn. Ga naar het Museum voor Schone Kunsten, het Design Museum of naar het Industriemuseum.

Zit je boordevol energie? Maak dan een stadswandeling of huur een fiets. Gent heeft meer dan genoeg groene plekjes waar het goed toeven is. Als de zon schijnt, kun je ervoor kiezen om een kano of kajak te huren.

Winkelen

Daarnaast zijn verschillende markten. Breng een bezoekje aan de bloemenmarkt, de tweedehands- en brocantemarkt, de boekenmarkt of de boerenmarkt. En dan hebben we nog niet eens alle markten opgesomd. Er is voor ieder wat wils.

Ook voor een nieuwe outfit of andere snuisterijen ben je in Gent aan het juiste adres. Ga op zoek naar vintage en design in de artistieke buurt Rond Sint-Jacobs of dwaal door de straten rond de Sint-Niklaaskerk. Hier vind je een bonte mix van boetiekjes, grotere ketens en gezellige restaurantjes.

 

Horeca

België staat onder meer bekend om de speciaalbieren. Doe een bierproeverij in een van de vele biercafés. Ook als je niet van bier houdt of alcoholische versnaperingen sowieso liever links laat liggen heeft de stad genoeg te bieden. Eet fish and chips bij Fry Willy, een tosti bij Brood-Boter of een echt Vlaams maal bij Mémé Gusta.

Sluit een geslaagde dag af met een nacht stappen. Dat kan in Gent maar al te goed. De stad barst namelijk van de clubs en cafés. Gooi de heupjes los in Club Central of geniet van livemuziek in Hot Club Gent. Hier kun je tot laat in de ochtend doorfeesten.

BUBBEL

Gent is sprookjesachtig en barst van de historie. In de middeleeuwen had Gent namelijk één van de belangrijkste havens van Europa. De straatjes, het grote kasteel in het centrum en het water: alles ademt geschiedenis. Maar ook los daarvan bruist de stad. Bewonder kunst, luister naar livemuziek of geniet van lekker eten en drinken.

Gerelateerde artikelen