AlgemeenAdvertorial

Een (auto)ongeluk zit in een klein hoekje: zó optimaliseer je de kans op een goede afloop

by Sven Kok

Als je op pad gaat met de auto, is het belangrijk dat je veilig reist. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje en hoeft niet eens je eigen schuld te zijn. Neem daarom de juiste voorzorgsmaatregelen. Mocht er dan wat misgaan, dan is de kans op een goede afloop maximaal.

Een essentiële tool is de veiligheidshamer: niet verplicht, maar absoluut aan te raden. De kans op een auto-ongeluk is reëel en als het misgaat kan een veiligheidshamer het verschil maken tussen leven en dood. Bijvoorbeeld als je per ongeluk het water in bent gereden, je auto in brand is gevlogen, je terecht bent gekomen in een kettingbotsing en je wagen volledig in de kreukels ligt of als de elektriciteit is uitgevallen.

De Lifehammer Smart
De keuze is groot. Welke veiligheidshamer kun je het beste kopen? Dat is makkelijk: de Lifehammer Smart. Deze veiligheidshamer heeft een keramische pen en een springveer. Druk de vlakke bovenzijde van de hamer tegen de zij- of achterruit van de auto. Eén klik en de hamer lanceert de pen en verbrijzelt de ruit. Niet alleen makkelijker in gebruik dan de niet-automatische veiligheidshamer, maar ook veiliger. Met zo’n standaard hamer is slagkracht vereist. Het kan gebeuren dat je niet de tijd, de ruimte of de kracht hebt om te slaan. En met de geïntegreerde gordelsnijder snij je snel en moeiteloos de autogordel los. Het model is compact, ligt goed in de hand en is gemakkelijk in gebruik. De houder hoeft niet te worden vastgeschroefd, maar kan in een handomdraai worden bevestigd door middel van een 3M-kleefstrook. Zo voorkom je dat de hamer nonchalant in de auto slingert en dat je, als je hem dan plotseling nodig hebt, geen idee hebt waar ‘ie is.

‘Zelf heb ik jarenlang gereden zonder bewust te zijn van het belang van een veiligheidshamer’

Risico op een ongeluk

De veiligheidshamer kopen en vastplakken is een kleine moeite, maar kan een groot verschil maken. Toch is niet iedereen zich daarvan bewust. “Zelf heb ik jarenlang lange afstanden gereden zonder bewust te zijn van het belang van een veiligheidshamer”, zegt CEO Marcel Zegger. “Mensen zijn zich onvoldoende bewust van de risico’s op een ongeluk. Dagelijks gebeuren er tientallen auto-ongelukken, ernstig en minder ernstig. “Daarom is het belangrijk om een veiligheidshamer bij je te hebben. Bij voorkeur een met een keramische punt, want die werkt makkelijker en beter. Niet voor niks wordt deze veel gebruikt door de brandweer en de politie. Als je geen veiligheidshamer bij je hebt en je kan je voertuig niet uit na een ongeluk, dan zit je als het ware in een doodskist.”

Je komt veilig thuis met Lifehammer, winnaar van de prestigieuze IF Design Award 2024. Klik hier voor meer informatie.

Gerelateerde artikelen