AlgemeenAdvertorial

Alleen het beste voor jouw trouwe viervoeter Geef je hond een gezond en gelukkig leven door het juiste voer

by Sven Kok

Een hond is meer dan alleen een huisdier. Het is vaak een volwaardig gezinslid. Niet alleen zorgt een hond voor geluksgevoelens bij jou, jij bent ook verantwoordelijk voor het geluk van jouw hond. Je houdt je hond blij door te spelen, knuffelen, wandelen en natuurlijk door goed eten te geven, waardoor je hond goed in zijn vel zit.

Een goede verzorging bestaat uit een aantal componenten. Zo is het belangrijk om minimaal drie keer per dag samen te wandelen en dagelijks speel- en knuffeltijd in te plannen. Daarnaast is goede voeding cruciaal. Honden hebben, net als mensen, de juiste voedingsstoffen nodig om goed te kunnen functioneren, gelukkig te zijn en gezondheidsproblemen te voorkomen. Een gezond eetpatroon is essentieel voor een goede gezondheid.

Gezonde voeding voor je hond

Hoe zou jij het vinden om drie keer per dag een boterham met pindakaas te eten? Dan merk je al snel dat je niet de voedingsstoffen binnenkrijgt die je nodig hebt én die boterhammen komen op een gegeven moment hoogstwaarschijnlijk je neus uit. Dat is bij jouw trouwe viervoeter echt niet anders als hij niets anders krijgt dan brokken.

Toch lijkt dit voor veel dieren de dagelijkse realiteit. Uit onderzoek van Butternut Box blijkt dat 80 procent van de hondenbaasjes in Nederland brokken geeft. Tegelijkertijd heeft ongeveer 55 procent van de honden last van gezondheidsproblemen. Stel dat de helft van jouw vrienden ziek zou zijn, zou je je dan niet achter je oren krabben?

Verborgen ingrediënten

Vaak is het niet duidelijk welke ingrediënten er precies in hondenvoer zitten. “Weinig mensen weten hoeveel verborgen toevoegingen er in hondenvoer zitten: gedehydrateerde of gepasteuriseerde dierlijke bijproducten, kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen en conserveermiddelen”, legt dierenarts Ciara Clarke uit. In sommige brokken zit bijvoorbeeld slechts 4 procent kip, terwijl er op de verpakking staat dat het ‘met kip’ is en kom je dus behoorlijk bedrogen uit. “Veel fabrikanten doen er alles aan om deze ingrediënten niet te hoeven vermelden op de verpakking van het voer. Je kunt dus beter voorzichtig zijn als je vage verwijzingen in de ingrediëntenlijst tegenkomt.”

Het voer is daardoor vaak minder gezond dan je denkt. Gelukkig stoppen niet alle merken mysterieuze ingrediënten in hun voer. Zo maakt Butternut Box vers hondenvoer boordevol vlees van hoge kwaliteit, groenten en fruit met alle vitaminen en mineralen die je hond nodig heeft. Met echte ingrediënten die je herkent en zelf ook kunt eten. Je weet zo precies wat jouw hond binnenkrijgt.

Ultrabewerkt

Het gaat volgens Clarke niet alleen om welke ingrediënten er in het voer zitten, maar ook om hoe die ingrediënten verwerkt worden. “Droge brokken worden gemaakt via een proces dat extrusie heet. Rauwe ingrediënten worden onder extreem hoge druk en extreme temperaturen verhit, waardoor een deel van de voedingsstoffen verloren gaat.”

Andere bereidingsprocessen zorgen ervoor dat vitamines en mineralen wel blijven behouden. De verse maaltijden van Butternut Box worden bijvoorbeeld langzaam gegaard op 90 graden en daarna snel ingevroren. Zo zijn er geen conserveermiddelen nodig om het product goed te houden en kun je de maaltijden toch lang bewaren. Het resultaat? Gezonde en verse maaltijden boordevol onmisbare voedingsstoffen.

'Uit onderzoek blijkt dat veel baasjes niet goed weten wat en hoeveel ze hun hond moeten voeren’

Speciaal samengesteld voor jouw hond

De Butternut maaltijden zijn speciaal samengesteld op basis van de kenmerken en behoeften van jouw hond. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ras, grootte, allergieën, gezondheidsproblemen en activiteitsniveau. Vul op de website al de gegevens van jouw hond in. Op basis van die informatie wordt tot op de calorie nauwkeurig berekend wat de perfecte hoeveelheid en samenstelling voor een fitte en gezonde hond is. Kies de maaltijden, het aantal en eventuele extra tussendoortjes en bestellen maar. Alle maaltijden worden thuis bezorgd, in handige portieverpakkingen. Het gesleep met zware zakken hondenvoer is dus voorgoed voorbij. Je kunt genieten van het gemak van online bestellen en bezorging bij je thuis. Daarnaast streeft Butternut Box naar zo min mogelijk afval en gebruiken ze alleen recyclebare verpakkingen. Je wijzigt, pauzeert of annuleert jouw abonnement op elk moment dat je wil.

Kwaliteit van leven

Zo investeer je niet alleen in de gezondheid, maar ook in de kwaliteit van leven van je hond. Je kunt kiezen uit twaalf verse maaltijden. Wat dacht je van mals rundvlees met zoete aardappelen, doperwten en rozemarijn of sappige kip met doperwten en salie? Deze verse maaltijden zijn zo lekker dat jouw hond zijn bakje tot op het laatste restje zal uitlikken. Op smaak getest door mensen, want alleen wat goed genoeg is voor ons, is ook goed genoeg voor onze trouwe viervoeter.

Butternut Box

Bij Butternut Box geloven ze dat honden het beste verdienen, daarom maken ze verse maaltijden van hoge kwaliteit ingrediënten. Vers hondenvoer is anders dan brokken, natvoer of rauw. De maaltijden van Butternut Box worden langzaam gegaard op 90 graden en snel ingevroren. Zo blijven alle voedingsstoffen, vitamines en mineralen bewaard. De verse maaltijden kun je zo langer bewaren, zonder gebruik van conserveermiddelen. Op basis van een aantal vragen op de website maken ze de verse maaltijden in perfecte porties voor je hond. Butternut Box bezorgt de maaltijden bij je thuis, precies wanneer het jou uitkomt.

Kies voor Butternut Box: het lekkerste én gezondste voer voor jouw hond en krijg 60% korting op je eerste box

Gerelateerde artikelen