VakantieAdvertorial

Op reis met je hond of kat? Dierenarts Evelien Koole geeft advies

by Sven Kok

Een huisdier is steeds vaker een volwaardig lid van de familie en hoort er dus ook op vakantie bij. Maar waar moet je precies rekening mee houden? Evelien Koole, dierenarts en mede-eigenaar van Dierenkliniek de Pijp in Amsterdam, geeft het antwoord.

“Als je de grens overgaat, is het verplicht om honden en katten te laten vaccineren”, legt Evelien uit. “Het is daarom verstandig om op tijd advies in te winnen bij de dierenarts over wat er precies nodig is. Voor de meeste Europese landen geldt één vaccinatie tegen hondsdolheid die drie weken van tevoren gegeven moet worden, maar in sommige landen zijn de eisen strenger en moet er ook bloed getest worden. Dan moet je zeker twee maanden van tevoren langskomen. Voor de meer zuidelijke delen van Europa moeten dieren een specifieke behandeling krijgen tegen endo- en ectoparasieten.”

Natuurlijk middel
Is je dier behandeld, ontvlooid, ontwormd en gevaccineerd? Dan kunnen jullie vertrekken. Maar het kan voor honden en katten stressvol zijn om uit hun dagelijkse routine gehaald te worden. Daarom is het verstandig om voor je reis – of je nu per trein, auto of vliegtuig reist – een rustgevend middel toe te dienen. “CALMEX® van VetPlus is veilig om te geven.” Het is een supplement op natuurlijke basis en geeft geen bijwerkingen. “Zeker als dieren in het vliegtuig het ruim in moeten, wil je geen medicatie geven waardoor ze het bewustzijn verliezen of te rustig worden waardoor ze zichzelf niet op temperatuur kunnen houden.” Wil je het je trouwe viervoeter helemaal comfortabel maken? “Zorg dan dat er iets bekends meegaat: een eigen dekentje, voerbakje of speeltjes. Iets waar de eigen geur aan zit.” Ook voor de thuisblijvers is CALMEX® aan te raden. “Het is voor honden in een pension of voor katten die achterblijven ook stressvol. Vooral katten zijn heel erg gehecht aan hun routine, soms nog wel meer dan aan hun eigenaar. Als je op vakantie gaat, wordt hun routine compleet onderbroken. Heb je een lieve oppas die voor jouw kat zorgt? Dan kan je vragen of die naast eten en drinken ook CALMEX® wil geven.”

‘Het is verstandig om op tijd advies in te winnen bij de dierenarts over wat er precies nodig is’

Heftige stress

VetPlus maakt premium voedingssupplementen voor honden en katten en wordt al meer dan 25 jaar gebruikt door dierenartsen en huisdiereigenaren. CALMEX® is verkrijgbaar in drie varianten: tabletten voor honden, vloeistof voor katten en er is een verdamper, geschikt voor allebei. Na een uur is het eerste effect merkbaar. Voor het beste resultaat wordt geadviseerd drie dagen van tevoren te beginnen met toedienen. CALMEX® is veilig voor langdurig gebruik, ook in dubbele dosering.

CALMEX® kan je hond of kat helpen bij angst of stress. Win bij twijfel advies in bij de dierenarts. Klik hier voor meer informatie.

Gerelateerde artikelen