VakantieAdvertorial

HET IS GENIETEN OP DE VELUWE!

by Sven Kok

Ervaar een onvergetelijke tijd op de prachtige Veluwe. Ontdek de bruisende Hanzestad Harderwijk, de kunst en cultuur in gemeente Ede, de indrukwekkende kunstwerken in het Kröller-Müller Museum, het vernieuwde Museum Arnhem en het historische Paleis Het Loo. Kom tot rust en geniet van een heerlijke overnachting.

Op bezoek in Hanzestad Harderwijk

Harderwijk bruist! Deze prachtige eigentijdse Hanzestad heeft meer dan 100 monumenten, pittoreske straatjes en sfeervolle pleinen. Als bonus heeft Harderwijk een strand dat recht op het zuiden is gesitueerd. In de knusse binnenstad vind je een mooie mix van de bekende winkelketens en kleinere ‘local heroes’. Duik in de middeleeuwse straatjes en ontdek unieke winkeltjes en boetiekshops in prachtige historische panden. De culinaire stad biedt volop leuke restaurants voor elke smaak en elk budget.

Ontdek street art en wild in de gemeente Ede

De gemeente Ede biedt een aangename combinatie van kunst, cultuur, natuur
én gastvrijheid. Op zoek naar gratis kunstwerken op bijzondere plekken? De Edese street art is zeker een bezoekje waard. Diverse nationale en internationale graffiti-artiesten hebben hun ‘handtekening’ in Ede geplaatst. Inmiddels zijn er bijna 70 murals in Ede te vinden en… het is nog lang niet klaar! Daarnaast is het najaar traditioneel de periode om wild te ‘ontdekken’ in al haar facetten; bezoek gemeente Ede en spot wild bij een van de wildobservatieplaatsen, bezoek gezellige wildfairs en proef van wildgerechten bij lokale restaurants.

Kröller-Müller Museum

Beleef een unieke combinatie an kunst, architectuur én natuur bij het Kröller-Müller Museum in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Sta oog in oog met de twee na grootste Vincent van Gogh-collectie en bewonder topstukken van moderne meesters als Monet, Seurat, Picasso en Mondriaan. Ontdek in de uitgestrekte beeldentuin van het museum maar liefst 160 sculpturen van beeldbepalende kunstenaars.

Museum Arnhem

In het vernieuwde Museum Arnhem geniet je van kunst met een schitterend uitzicht op de Rijn. In de beeldentuin, die gratis te bezoeken is, zie je bekende publiekslievelingen terug, zoals de Borstentros van Maria Roosen. Wandel je het museum in, dan sta je direct in de historische koepelzaal uit 1873, waar je ook het café, de museumwinkel en boven de workshopruimte vindt. Dankzij de vier tentoonstellingszalen en twee extra publieksruimtes is er genoeg ruimte voor bijzondere tijdelijke tentoonstellingen.

Paleis Het Loo  

Aan de rand van Apeldoorn ligt Paleis Het Loo. Meer dan 300 jaar woonden de Oranjes op Paleis Het Loo. In de afgelopen jaren is het Paleis duurzaam gerenoveerd, de interieurs gerestaureerd en de vertrekken heringericht. Herontdek Paleis Het Loo met de nieuwe paleisroutes en audioverhalen die verschillende bewoners, van de eerste bewoners Willem en Mary tot voormalig Koningin Wilhelmina, tot leven brengen.

Kijk voor nog veel meer informatie en tips op visitveluwe.nl/topictalks

Gerelateerde artikelen