“Thuis was de regel dat wij – mijn broer en ik – als wij vakantie of een studiedag hadden, moesten koken”, vertelt Amijé. “Dan kregen we twintig euro om boodschappen te doen en moesten we maar kijken wat we zouden maken.” Ze is een jaar of tien en haar ouders kijken mee. “Ze stimuleerden dat ik het eerst zelf probeerde, maar als het niet lukte, hielpen ze. Vooral mijn vader vindt koken ontzettend leuk. Zijn handen beginnen te jeuken als er eten bereid wordt, dus alleen koken wordt uiteindelijk vaak samen koken.”
Coronapandemie
Het zaadje wordt gepland, al is ze daarna vooral in haar vrije tijd in de keuken te vinden, tot de coronapandemie zijn intrede doet. “Ik was al bezig met Instagram, maar toen richtte ik me vooral mode en beauty. Nu zat ik thuis en begon ik te delen wat en waar ik at. Dat sloeg enorm aan en ik vond het zoveel leuker, dat ik nu alleen nog maar food content maak.” Haar liefde voor eten was al groot, maar nu is ze echt altijd met eten bezig. “Als ik ‘s ochtends wakker word, denk ik aan het ontbijt. Heb ik dat achter de kiezen? Dan richt ik me op de lunch en zo gaat dat door. Ik ben de hele dag met eten bezig. Ik wil alles proberen en proeven.”