WRATTEN EN WATERWRATJES VERWIJDER JE EENVOUDIG ZELF

by Sven Kok

Wratten en waterwratjes. Veel mensen hebben er wel eens last van gehad, vooral kinderen. Maar wat zijn het eigenlijk? Hoe krijg je ze, en vooral, hoe kom je er snel weer vanaf?

Wratten zijn harde, eeltachtige uitstulpingen van de huid. Vaak hebben ze een bloemkoolachtig uiterlijk. We krijgen ze met name op de handen en voeten. En ja, op steelwratjes na, zijn alle soorten wratten besmettelijk, maar ongevaarlijk.

Wratten worden veroorzaakt door het Humaan Papilloma Virus (HPV). Het zet de huid aan tot een snelle celdeling, waardoor de cellen van de bovenste huidlaag zich sneller vermenigvuldigen dan de omliggende huid. Het virus houdt van warme, vochtige plekken en verspreid zich door rechtstreeks huidcontact. Waar je het vooral oploopt? Zwembaden, douches of kleedkamers zijn bekende plekken.

Zijn waterwratjes hetzelfde?

Waterwratjes zien er anders uit dan gewone wratjes op handen en voeten. Ze zijn namelijk vaak roze, parelmoer of wit van kleur. Deze bolvormige bultjes komen het vaakst voor bij jonge kinderen. Dit doordat het afweersysteem nog niet voldoende is ontwikkeld tegen het Molluscum Contagiosum Virus (MCV), een variant van het pokkenvirus. De overdracht vindt plaats door direct huidcontact. Ook kan het virus overgaan via voorwerpen zoals speelgoed, een zwembadbezoek of het gezamenlijk gebruik van handdoeken.

Hoe kom ik er vanaf?

Vanwege de besmettelijkheid is het verstandig om wratjes op handen en voeten en waterwratjes te behandelen. Dit kun je bij de huisarts laten doen, maar tegenwoordig kan dit ook heel gemakkelijk zelf. HeltiQ Wratweg is hier geschikt voor. De werking van dit product is gebaseerd op de effectieve huisartsmethode waarmee je wratjes verwijdert door ze te bevriezen. Met HeltiQ Wratweg wordt de koude rechtstreeks op de wrat aangebracht én het sluit de wrat af met een kap, hierdoor gaat er geen koude verloren en bevries je de wrat in slechts 10 seconden tot in de kern. Hoe kouder de wrat, hoe effectiever de behandeling.

 

Wist je dat...

▪  Het effect van het bevriezen nog beter is direct na het douchen? Het weefsel van de wrat is dan zachter waardoor de bevriezing nog beter zijn werk kan doen.

▪  De bevriezing van de wrat geleidelijk gaat wat de behandeling minder pijnlijk maakt? Prettig voor jezelf, maar zeker bij het behandelen van kleine kinderen.

▪  Bij het bevriezen van wratten één behandeling vaak voldoende is?

Gerelateerde artikelen