GezondheidAdvertorial

Waarom zou je melktanden poetsen als ze toch uitvallen?

by Sven Kok

Het is belangrijk dat de melktanden van kinderen goed verzorgd worden. Zo geef je ze een gezonde basis mee en een goed begin is het halve werk

Begin zodra het puntje van het eerste tandje verschijnt met één keer per dag tandenpoetsen. Ga vanaf twee jaar twee keer per dag twee minuten poetsen. Wie melktanden goed verzorgt, kan gaatjes en tandvleesproblemen voorkomen. De tandarts of mondhygiënist adviseert vanaf de eerste melktand te poetsen met een speciale peutertandpasta. Gebruik elmex® PEUTER tandpasta, een fluoride tandpasta met aangepaste milde smaak voor kinderen tot 5 jaar. Deze elmex® PEUTER tandpasta bevat minder fluoride aangezien baby’s en peuters een groot deel van de tandpasta inslikken. Voor kinderen van 5 tot 12 jaar is er elmex® JUNIOR. Tandenpoetsen met fluoridetandpasta maakt het tandglazuur harder en de tanden daarmee minder kwetsbaar voor gaatjes.

Wie melktanden goed verzorgt, kan gaatjes en tandvleesproblemen voorkomen

Breng je kinderen het belang van tandenpoetsen bij met een tandenpoetsritueel en stimuleer kinderen vanaf twee jaar om ook zelf te leren hun tanden te poetsen. Hebben ze geen zin om hun tanden te poetsen? Dat is voorgoed verleden tijd met de elmex tandenpoetssprookjes. Met grappige en gevarieerde verhalen van elk twee minuten, die tijdens het poetsen worden afgespeeld, maken kinderen op een speelse manier kennis met tandenpoetsen! Poets bij kinderen tot tien jaar ten minste eenmaal per dag na.

Ga naar de website om de tandenpoets sprookjes te ontdekken.

Gerelateerde artikelen