Kies voor natuurlijke verzorgingsproducten en wel hierom

by Sven Kok

We willen allemaal het liefst een gezonde en stralende huid. Gebruik daarom natuurlijke producten die je huid voeden en het natuurlijke proces stimuleren. Daarmee kies je voor jezelf én voor de planeet.

“Natuurlijke producten zijn beter voor je huid”, vertelt Thomas Laird. Hij is managing director bij Salt of the Earth, voorloper op het gebied van natuurlijke deodorant. “In natuurlijke producten zitten geen chemicaliën en ze verstoppen je poriën niet. Een anti-transpirante deodorant probeert te voorkomen dat je gaat zweten, een natuurlijke deodorant zorgt ervoor dat je blijft zweten en afkoelt én stimuleert het ontgiften, maar maskeert vervelende geurtjes. Daarnaast is je oksel snel geïrriteerd, dat voorkom je met een natuurlijke deodorant.”

Greenwashing

Er zijn veel producten op de markt, maar het is belangrijk om alert te blijven. Thomas: “Er is geen wettelijke definitie van de term ‘natuurlijk’. Bedrijven kunnen beweren dat hun product natuurlijk is, terwijl het slechts enkele natuurlijke ingrediënten bevat: greenwashing. Daarom zijn wij COSMOS-gecertificeerd. COSMOS voert controles uit bij fabrikanten die beweren natuurlijke producten te verkopen. Elk jaar worden we gecontroleerd. Alleen als onze producten 100 procent natuurlijke ingrediënten bevatten, mogen we het COSMOS-symbool gebruiken.”

De planeet

Natuurlijke producten zijn niet alleen goed voor je huid maar, in het geval van Salt of the Earth, ook goed voor de planeet. “Onze verpakkingen zijn hervulbaar. Daarnaast produceren we onze producten in onze eigen fabriek. De elektriciteit van die fabriek wordt opgewekt door zonnepanelen. We doen alles wat we kunnen om onze impact op het klimaat te verkleinen.”

‘Natuurlijke producten verstoppen je poriën niet’

De toekomst

De managing director kijkt met vertrouwen naar de toekomst. “We gebruiken onze interne ontwikkeling van nieuwe producten om de consument te helpen hun klimaatvoetafdruk te verkleinen door kleine veranderingen in hun consumptiegewoonten aan te brengen. Dat doen we door 100 procent plasticvrije en hervulbare producten te ontwikkelen.”

Salt of the Earth

Kies voor de 100 procent natuurlijke en veganistische producten van Salt of the Earth. De verschillende soorten deodorant – een balm, spray, roller en stick - zijn COSMOS-gecertificeerd, zacht voor de huid, hervulbaar en niet op dieren getest. Het merk lanceert dit jaar een roller die gemaakt is van gerecycled plastic. Gebruik je de navulfles van 525 milliliter? Dan kun je de roller van 75 milliliter tot wel zeven keer bijvullen en daarmee maar liefst 65 procent plastic besparen in vergelijking met het zeven keer kopen van een niet-hervulbare verpakking.

Salt of the Earth is verkrijgbaar bij de Etos, amazon.nlbiggreensmile.nl en saltoftheearthnatural.com.

Gerelateerde artikelen