5 tips om je kinderen fruit te laten eten (en er nog van te laten genieten ook)

by Sven Kok

Fruit is een belangrijke bron van vitaminen, vezels en mineralen. Het is daarom belangrijk om er elke dag voldoende van te eten, zeker voor kinderen die in de groei zijn. Vind jij het lastig om je kind voldoende fruit te laten eten? Doe dan je voordeel met deze handige tips.

1.        Maak fruit aantrekkelijk
Vinden je kinderen het niet leuk om fruit te eten? Wellicht helpt het om het op een speelse manier te presenteren. Maak fruitkebab door verschillende soorten fruit op een prikker te rijgen of maak gezichtjes van fruit en yoghurt. Kinderen zijn vaak meer geneigd om fruit te eten als het er leuk uitziet.

2.        Betrek je kinderen bij het proces

Neem je kinderen mee naar de supermarkt en laat ze zelf fruit uitkiezen. Laat ze het fruit wassen, schillen en snijden. Kinderen vinden het leuk om betrokken te worden bij het proces.

3.        Maak het een vast onderdeel van de dag
Kinderen zijn gebaat bij rust, reinheid en regelmaat. Ze vinden het fijn als ze weten wat ze kunnen verwachten. Het kan helpen om dagelijks gesneden fruit te serveren bij het ontbijt, na de lunch of als toetje. Door fruit standaard op het menu te zetten, raken ze hieraan gewend.

4.        Experimenteer met verschillende soorten
Aardbei, meloen, mandarijn, banaan. Er is zoveel lekkers te ontdekken. Introduceer geleidelijk verschillende soorten fruit, zodat je kinderen hun smaakpapillen ontwikkelen en hun voorkeuren ontdekken. Laat ze kennis maken met vers, gedroogd en bevroren fruit.

5.        Geef het goede voorbeeld
Goed voorbeeld doet goed volgen. Kinderen leren het meest door het gedrag van hun ouders te observeren. Ze kijken wat je doet en doen dit na. Als ze zien dat jij regelmatig fruit eet, zullen ze zelf ook eerder geneigd zijn fruit te eten. Het is bovendien net zo belangrijk dat jij voldoende fruit binnenkrijgt, een win-winsituatie!

Introduceer geleidelijk verschillende soorten fruit, zodat je kinderen hun smaakpapillen ontwikkelen en hun voorkeuren ontdekken

Gerelateerde artikelen