AlgemeenAdvertorial

Een groene en gezonde leefomgeving dankzij luchtzuiverende planten

by Sven Kok

Heb je ruimte over in huis of weet je niet hoe je de lege plek waar de kerstboom heeft gestaan moet opvullen? Kies met kamerplanten voor een groene en gezonde optie. Met name luchtzuiverende soorten leveren een bijdrage aan een prettige en weldadige leefomgeving. We vertellen je hoe dat precies zit.

Luchtzuiverende kamerplanten verbeteren het binnenklimaat, verminderen gevoelens van stress en in de slaapkamer bevorderen luchtzuiverende kamerplanten een goede nachtrust, blijkt uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken. Deze kamerplanten hebben het meeste effect tijdens de donkere dagen. De meeste mensen houden dan ramen en deuren zoveel mogelijk gesloten waardoor er beduidend minder geventileerd wordt.

Goede gezondheid

Een gezond binnenklimaat bevordert een goede gezondheid. Mensen hebben minder last van griepachtige verschijnselen zoals verkoudheid, hoesten, droge ogen en hoofdpijn. Die luchtzuiverende kamerplanten mogen dus eigenlijk niet ontbreken in huis. Je herkent deze planten aan het Air So Pure-label.

Air So Pure planten zijn sterk en de verzorging is eenvoudig. Voor alle soorten geldt dat ze voldoende daglicht – maar geen volle zon – nodig hebben om de lucht te zuiveren. Voor de duidelijkheid is elke plant voorzien van een handig label met daarop aanwijzingen voor de juiste standplaats en watergift.

Palmen

De Hollywoodpalm (Kentia) en de goudpalm (Areca) zijn populair in huis én op kantoor. Door hun volle vorm geven ze het interieur een groene vibe. Het zijn tevens zeer sterke planten die behalve luchtzuiverende eigenschappen ook goed zijn voor de productiviteit. Onderzoek toont aan dat planten stress verminderen en een gezonde geest bevorderen. Het gevolg: extra concentratie en efficiënt werken.

Lepelplant

De lepelplant (Spathiphyllum) is een van de bekendste luchtzuiveraars. De sierlijke bloemen zijn altijd wit, maar verschillen in grootte en aantal per soort. Hoe groter de plant hoe groter de bloem, maar ook: hoe kleiner de plant hoe meer bloemen. Zet eens een exemplaar in de badkamer en ervaar optimale wellness tijdens het badderen.

Pauwenplant

De Calathea heeft een bonte bladtekening en wordt daarom ook wel pauwenplant genoemd. Opvallend is het ritselende geluid dat de bladeren maken als ze zich ‘s nachts sluiten en in de morgen weer ontvouwen! Zo zorgt deze luchtzuiverende plant voor extra ‘zen’ in huis. Dat wil jij toch ook?

Luchtzuiverende kamerplanten verminderen gevoelens van stress en bevorderen een goede nachtrust

Drakenbloedboom

Echt aantrekkelijk klinkt de volksnaam van de Dracaena niet, maar dat compenseert deze luchtzuiverende kamerplant ruimschoots met z’n stoere looks en positieve invloed op het binnenklimaat. Er zijn diverse soorten met elk een eigen bladvorm én -kleur.

Gatenplant

Het jonge blad van de gatenplant (Monstera) is hartvormig en na enige tijd ontstaan de kenmerkende, diepe insnijdingen: de gaten waar deze plant zijn naam aan dankt. De gatenplant zet schadelijke gassen om in zuurstof. Zet de plant ook in de slaapkamer: de schone lucht bevordert een goede nachtrust.

Klimop

Klimop (Hedera helix) is een populaire buitenplant en staat bekend als goede afvanger van fijnstof. De kamerplant heeft net zo’n positieve invloed. Hang een aantal exemplaren op in huis of zet ze op een muurplankje. Dan komen de groene ‘slingers’ goed tot hun recht. Via de vele blaadjes worden luchtverontreinigingen opgenomen en zuurstof afgegeven.

Varens

Varens behoren tot de alleroudste planten op aarde. Ze hebben een weelderige vorm en geven het interieur een natuurlijke uitstraling. Onderzoeken bewijzen dat de verschillende soorten sterke luchtzuiveraars zijn en de relatieve luchtvochtigheid in huis verbeteren.

Graslelie

De hangplant Chlorophytum wordt ook wel graslelie genoemd. Die naam verwijst naar de lintvormige bladeren en sierlijke witte bloemetjes aan de uitlopers. Wat je niet ziet, maar wel merkt is het effect op je gezondheid. Luchtverontreinigingen worden op natuurlijke wijze omgezet in zuurstof. Je voelt je frisser en energieker.

Strelitzia

Strelitzia is een groene trendplant met groot, langwerpig blad. Met een minimale hoogte van 100 centimeter is deze luchtzuiveraar geen kleintje. Dat vertaalt zich ook naar zijn bijdrage aan een gezond binnenklimaat. Hoe groter de luchtzuiverende plant, hoe groter het effect. Bijkomend voordeel: het is een echte eyecatcher.

Tabaksplant

Laat je niet misleiden door de volksnaam want de tabaksplant (Ficus lyrata) is juist een luchtzuiveraar die een bijdrage levert aan een gezonde leefomgeving. Via het blad worden luchtverontreinigingen opgenomen en die worden door de plant afgebroken. In ruil geeft de tabaksplant zuurstof aan de woonruimte.

Dit is Air So Pure

Water, aarde en lucht. De belangrijkste ingrediënten voor leven op aarde. Ons leven. Een leven vol plezier. Betekenis. Groei en aandacht. Een wereld die zich steeds bewuster wordt van de kracht van de natuur en het belang van een gezonde leefomgeving. Een wereld waar mensen meer en meer in harmonie willen zijn met de elementen der aarde. Het geeft ons innerlijke rust, energie en balans. Het zorgt voor ontspanning, focus en verbinding. Daarom zet Air So Pure in op een revolutie. Een groene revolutie die bijdraagt aan het welzijn van ons allemaal. Op school, thuis, op kantoor en in publieke ruimtes.

De Air So Pure collectie is geselecteerd op de bijzondere luchtzuiverende eigenschappen die het verschil maken tussen een gewone plant en planten die bijdragen aan een gezonde leef-, werk– en relaxomgeving. Gekweekt met liefde, aandacht en zorg, precies zoals wij de wereld zouden moeten omarmen. We ontvangen het dubbel en dwars terug. Ontdek de luchtzuiverende groenmakers van Air So Pure en creëer a world of wellbeing.

Maak kans op 1 van de 5 Air So Pure pakketten ter waarde van 150 euro!

Gerelateerde artikelen