Als je haar maar goed zit Styliste Xelly Cabau van Kasbergen deelt haar haargeheimen

by Sven Kok

Visagiste en haarstyliste Xelly Cabau van Kasbergen (@xellycvk op Instagram, 174.000 volgers) weet als geen ander hoe je je haren moet verzorgen en perfect in model krijgt. Aan Topic Talks vertelt ze over het belang van een goede haarverzorging en verklapt ze haar eigen ritueel.

“Je haar is als het ware een outfit die je áltijd draagt, dus is het belangrijk dat je het goed verzorgt. Dat betekent niet dat je er elke dag mee aan de slag moet. Integendeel, soms moet je het met rust laten om de natuurlijke vetten tot hun recht te laten komen. Hoe vaker je het wast, hoe meer talg je aanmaakt. Zachtmakertjes ruiken en voelen misschien lekker, maar maken je haar slap. Vijf dagen nadat ik het heb gedaan, zit het vaak op zijn best.”

Borstelen voor het wassen
Als Xelly haar haar wast, borstelt ze het eerst uit. “Het is verleidelijk om het uit te borstelen terwijl je het wast, maar haar dat nat is breekt veel sneller dan droog haar. Na het borstelen gebruik ik een Repairspray, die laat ik een paar minuten intrekken. Pas daarna gebruik ik shampoo. Welke verschilt, het hangt af van wat ik op dat moment wil. De ene keer is dat glans, de andere keer – bijvoorbeeld in de zomer als ik veel in de zon heb gezeten – heb ik liever een hydraterende shampoo met hyaluronzuur.”

‘Soms moet je je haar met rust laten om de natuurlijke vetten tot hun recht te laten komen’

Alleen de hoofdhuid

De shampoo brengt ze met zorg aan. “Ik gebruik een klein beetje en masseer daar alleen de hoofdhuid mee in. Shampoo is een flinke ontvetter, dus wil je niet te veel shampoo in poreuze haarpunten. Je pakt de rest van je haar automatisch mee tijdens het uitspoelen.” Haar haar afdrogen met een handdoek? Xelly niet gezien. “Ik knijp ik het droog, het liefst met een microvezeldoek of katoenen shirt.” Daarna hoeft ze het alleen nog maar te stijlen, al doet ze dacht echt niet elke dag. “Ik hou van volume, maar meestal heb ik een schattig knotje op mijn hoofd.”

Gerelateerde artikelen