AdvertorialAdvertorial

Dit zijn dé badkamertrends van het moment

by Sven Kok

De badkamer is niet langer een puur praktische ruimte. De afgelopen jaren zijn sfeer, kleur en comfort steeds belangrijker geworden, vertelt Lotte Verstegen, styliste bij Sanitairwinkel. De badkamer is volgens haar steeds vaker onderdeel van het interieur.

“De trends die je in huis ziet, zie je ook steeds meer in de badkamer”, vertelt Lotte. “Denk aan de visgraatvloer, marmerlook, betonlook en Hongaarse punt. Daardoor wordt de badkamer meer en meer een verlengstuk van je huis. Mensen kiezen er vaker voor om accessoires als kaarsen, vazen en planten neer te zetten. Ook aan verlichting wordt steeds meer aandacht gegeven. Dit hoeft niet alleen praktisch te zijn: denk aan spots, spiegelverlichting, wandlampen en hanglampen. Echt te gek in de badkamer. Dit maakt de sfeer heel relaxed en huiselijk.”

Trends

Op dit moment is warm earth erg populair. Daarbij wordt gekozen voor warme aardetinten. Ook color blocking is in trek. “Daarbij worden verschillende bonte kleuren met elkaar gecombineerd, bijvoorbeeld roze en rood of geel en groen. Voor deze stijl is lef nodig.” Lotte ziet ook dat steeds meer mensen kiezen voor wabi-sabi: een stijl die ontstaan is in Japan en waarbij geen regels zijn. Daarbij worden veel ruwe materialen zoals steen, beton en hout gebruikt. Ten slotte noemt ze Japandi, een interieurtrend die Scandinavisch en Japans design combineert.

Nieuwe badkamer
 
Wil je zelf een nieuwe droombadkamer? Dan adviseert de stylist om een keer langs te komen bij Sanitairwinkel en een kijkje te nemen in de showrooms. “In de winkel kunnen we de wensen van de klant bespreken. We spelen aan een van de inspiratietafels met de verschillende stijlen en stellen een moodboard samen. Als het duidelijk is wat het moet worden, maken we een offerte.” Daarbij kun je het zo gek maken als je zelf wilt. “Maar voor 8.000 á 10.000 euro, exclusief montage, heb je het complete plaatje.”

 

De badkamer en wc zijn niet alleen meer praktisch

 

Gouden toiletrolhouder

Ben je nog niet toe aan een complete renovatie, maar lijkt het je wel leuk om de stijl van je inrichting ook door te trekken in het sanitair, dan heeft Lotte nog wel een paar goede tips. “Laat bepaalde accenten terugkomen die je ook in de rest van het huis hebt. Gebruik jij in je inrichting veel goud? Laat dat dan terugkomen in bijvoorbeeld een toiletrolhouder en een handdoekhaakje. Vervang ook de chromen kranen door gouden exemplaren. Maak het af met terracottakleurige handdoeken, kaarsen, planten en bijvoorbeeld een mooie grote vaas met takken en je badkamer heeft al een heel andere uitstraling.” Kijk voor meer informatie en inspiratie op sanitairwinkel.nl of volg @sanitairwinkel op Instagram.

Gerelateerde artikelen