De ochtend is hét moment om jezelf iets goeds te gunnen. Geen haastig weggehapte crackers of suikerrijke supermarktgranola, maar een ontbijt dat zowel lekker als voedzaam is. Dat is precies waarom Oot Granola ooit begon. Zeven jaar geleden kon oprichter Valentine van der Lande in de supermarkt niets echt gezonds vinden dat ook nog lekker was. Alle pakken in de supermarkt stelden teleur: te veel suiker, te veel kunstmatige toevoegingen, te weinig smaak. Daarom ging ze zelf op zoek naar het recept voor de perfecte granola: met heel weinig suikers (en alleen natuurlijke) en boordevol goede voedingsstoffen.
Ambachtelijk gebakken
Wat Oot zo uniek maakt? Simpel: de granola’s worden dagelijks vers geroosterd in een glutenvrije bakkerij en direct in de brievenbus thuisbezorgd. Geen pak dat dus al maanden op een supermarktplank staat, maar kraakverse granola die smaakt alsof hij nét uit je eigen oven komt. “We bakken op de ambachtelijke manier, op stalen platen in een heteluchtoven, zodat elke hap net even anders is,” vertelt Van der Lande. Oot heeft op dit moment al 11 verschillende granola’s. Alle granola’s zijn vezelrijk en dus goed voor je “gut health’. Oot heeft ook koolhydraatarme en eiwitrijke varianten.