Hoe heerlijk het ook is om regelmatig een flinke hand drop of een lekker koekje te nemen: heel gezond is het niet. Het lijkt onschuldig, maar het dagelijks eten van voeding met te veel suikers kan op termijn gezondheidsproblemen opleveren. ‘Denk aan diabetes type 2, overgewicht, schade aan je tanden, hart- en vaatziekten en darmklachten’, aldus Gwenaële Joubrel, head of nutrition science & regulatory bij Nutrition & Santé, het moederbedrijf achter Céréal. ‘Het is echt een groot en belangrijk probleem voor de volksgezondheid.’
Volgens haar is dit probleem ontstaan doordat mensen zich te weinig bewust zijn van de risico’s van overmatige suikerconsumptie. ‘Er is te weinig algemene kennis over. Het is ook niet alsof je het uit je leven moet bannen, maar een beetje minder zou beter zijn. Maar dan moeten mensen wel weten hoé je dat aanpakt.’
Céréal wil jou graag helpen bij het maken van bewuste keuzes en daarom bundelt het merk de krachten met Sugarscore: een gepersonaliseerde online tool om de maximale hoeveelheid suikers te berekenen die je kan eten per dag, gebaseerd op jouw persoonlijke profiel. Door jouw leeftijd, lengte, gewicht en fysieke activiteit te kennen, berekent de tool jouw energiebehoefte en jouw suikerscore. Krijg je bijvoorbeeld een Sugarscore van 80 gram totale suikers, inclusief 30 gram vrije suikers, dan betekent dat dat je gedurende de dag 30 gram kunt nemen uit toegevoegde suikers zoals tafelsuiker en suikers uit honing en fruitsap. De overgebleven 50 gram haal je uit suikers die van nature al aanwezig zijn, zoals in melk, fruit en groente. Het platform hoopt mensen vooral te inspireren bij het verminderen van de vrije suikers.