Calorieën verbranden door te wandelen in de natuur

by Sven Kok

Heb je een hekel aan intensief sporten, maar wil je wel voldoende bewegen en strak in je vel zitten? Trek je wandelschoenen aan en ga naar buiten, want met wandelen kun je op een ontspannen manier calorieën verbranden.

Volwassenen wordt aangeraden om zo min mogelijk stil te zitten en zich minstens 150 minuten per week matig of zwaar in te spannen, verspreid over verschillende dagen. Dat is goed voor je lichaam – het heeft tal van gezondheidsvoordelen – en voor je geest. Wie regelmatig beweegt, zit lekkerder in zijn vel.

Goede training
Maar niet iedereen wordt blij van zwoegen in de gym. Misschien ga jij veel liever naar buiten om te genieten van de buitenlucht, natuur en kwetterende vogeltjes. Dan is het een goed idee om te gaan wandelen. Dat is niet enorm intensief, maar wel heel gezond. Zo train je door te wandelen onder meer je hamstrings, billen, kuiten en quadriceps, maar ook je bovenlijf en armen zijn in beweging. En dat zonder hoog risico op blessures. Ook is het goed voor je hart, omdat je hart sneller gaat kloppen en je sneller gaat ademen. Je spieren raken beter doorbloed, je longen worden aan het werk gezet en je conditie verbetert. Maar, schrijft de Hartstichting: “Wil je dat wandelen deze invloed heeft op jouw lichaam, dan is het belangrijk dat je stevig doorstapt. Slenteren werkt niet. Het is de bedoeling dat je hartslag en ademhaling versnellen.”

Prachtige wandelroutes
Je kunt een rondje door de wijk maken of op de bonnefooi op pad gaan, maar je kunt je ook laten leiden. Onder meer Staatsbosbeheer, Natuurmomenten en de NS hebben prachtige wandelroutes uitgestippeld. Kies een route uit die je aanstaat met een lengte die je denkt aan te kunnen en trek je wandelschoenen aan. Zorg dat je een fles water en blarenpleisters in de aanslag hebt, en je bent klaar om te vertrekken. Veel plezier!

Staatsbosbeheer, Natuurmomenten en de NS hebben prachtige wandelroutes uitgestippeld

Gerelateerde artikelen