AdvertorialAdvertorial

Zuid-Limburg, een stukje buitenland in eigen land

by Sven Kok

Tussen de Zuid-Limburgse heuvels waan je je in het buitenland. Je vindt hier alle ingrediënten voor een gezellige vakantie samen: beleef geweldige uitjes, proef heerlijke streekproducten, kom tot rust in de wellness, of ga actief erop uit in de heuvels! Niks moet, alles mag en je geniet meteen van dat heerlijke vakantiegevoel.  

Bourgondisch genieten

Liefde voor het goede leven!

Schakel een tandje terug en je voelt je al snel thuis in Zuid-Limburg. Het enige wat prioriteit heeft, is genieten van het leven. De gemoedelijke sfeer, een borrelplankje met overheerlijke streekproducten en een glaasje lokale wijn uit de Zuid-Limburgse wijngaarden op een zonnig terras zorgen er al snel voor dat je al je zorgen vergeet.

 

Struinen door de stad

Ontdek de mooiste plekjes!

Slenter door de mooie straatjes van Valkenburg, Maastricht, Heerlen of Sittard. Van oude vestingsteden tot bruisende steden met moderne architectuur, deze Zuid-Limburgse oorden zijn enorm divers. Ontdek leuke winkeltjes waar je de laatste trends kunt spotten, strijk neer bij de gezellige horeca-zaakjes of ga op een boeiende ontdekkingsreis en dompel je onder in de cultuur, architectuur en dynamiek van de stad.

 

Wandelen & fietsen in Zuid-Limburg

Ga actief op pad

Na een dagje vertoeven in de stad, kun je heerlijk op pad in de glooiende heuvels. Het Zuid-Limburgse landschap doet soms on-Nederlands aan. Je kunt hier eindeloos wandelen en fanatieke fietsers worden verrast door de nodige kuitenbijters en spannende afdalingen. Net als de uitzichten onderweg, is de keuze aan wandel- en fietsroutes dwars door grote en kleine natuurgebieden eindeloos.

 

De leukste uitjes

Bezoek internationale topattracties

Zuid-Limburg staat niet alleen bekend vanwege het prachtige landschap en de bourgondische gastvrijheid, maar ook vanwege al zijn topattracties. Bezoek de innovatiefste dierentuin van Europa, de prachtige internationale wereldtuinen, één van de grootste kastelen van Nederland en wellness-centra waar ontspanning en onthaasting voorop staan.

 

Ontwaken op droomplekjes

Geniet van de Zuid-Limburgse gastvrijheid

Of je nu slaapt in een knus hotel, bijzondere B&B of in een vakantiehuis met adembenemend uitzicht, overal ervaar je de Zuid-Limburgse gastvrijheid. ‘s Ochtends word je wakker van de fluitende vogels of de watertandende geur van verse broodjes en koffie en kun je weer vol energie beginnen aan een nieuw avontuur in Zuid-Limburg! Waar mogen wij jou binnenkort begroeten?

Kijk voor de leukste tips, inspiratie en overnachtingen op visitzuidlimburg.nl/ontdek

Gerelateerde artikelen